Корисний напій із фінікових кісточок з багатовіковою історією. На Сході, у пустельних регіонах, де вигадали фінікову каву, раціон місцевих жителів був доволі небагатий, тому напій особливо цінувався за його позитивний вплив на травлення.
Завдяки спеціальним ферментам фінікова кава поліпшує роботу шлунку та кишечника, сприяє кращому метаболізму. Допомагає у профілактиці порушень травлення та закрепів. Є багатим джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів, включаючи фосфор, магній, кальцій, залізо, цинк і калій, а також поліфеноли. Завдяки антиоксидантам, зменшує окислювальний стрес. Має противірусні властивості. При регулярному вживанні фінікова кава:
-Покращує травлення
-Знижує рівень поганого холестерину
-Зменшує ризик захворювань печінки, нирок, пов'язанихх із діабетом (через високий вміст проантоціанів)
-Зміцнює імунну систему
-Зменшує рівень цукру в крові
Термін придатності: 12 місяців від дати виготовлення.
Умови зберігання: зберігати за кімнатної температури, берегти від вологи та прямих сонячних променів.
Приготування: В турку або маленьку кастрюлю насипати 2 чайні ложки фінікової кави, залити 1 склянкою води або молока. Нагрівати на повільному вогні, зняти одразу після початку закипання. Також можна використовувати гейзерну кавоварку, або просто залити окропом в чашці, накрити і настоювати 5 хвилин.