Борошно конопляне служить багатим джерелом вітамінів групи B, E, PP, D i K. У ній також присутні каротиноїди, які є прототипом вітаміну А. Позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагає впоратися із запорами і нормалізує баланс мікрофлори кишечника. За рахунок високого вмісту клітковини відбувається очищення організму від шкідливих токсинів і прискорюється обмін речовин. Перешкоджає розвитку цукрового діабету ІІ типу, так як регулює рівень цукру в крові і пригнічує надмірне вироблення інсуліну. Перешкоджає появі каменів у жовчному міхурі. Покращує роботу серцево-судинної системи і попереджає розвиток тромбозів. Наявні в складі борошна пектини в поєднанні з магнієм безпечно виводять шкідливий холестерин із організму, тим самим попереджаючи виникнення холестеринових бляшок.
Корисні властивості:
-Сприяє зниженню ваги
-Клітковину пригнічує відчуття голоду
-Попереджає розвиток захворювань печінки та жовчовивідних шляхів
-Знижує небезпеку розвитку хвороб чоловічої сечостатевої системи
-Посилює лактацію у жінок в період грудного вигодовування
-Підсилює розумову діяльність
-Сприяє профілактиці анемії
Рекомендації споживання: Страви з конопляного борошна: конопляні каші, конопляні супи, крокети тощо. Використовують також для очищуючих та зволожуючих масок для обличчя.
Протипоказання: Індивідуальна непереносимість, захворювання шлунково-кишкового тракта.
Термін придатності: 9 місяців